Totte Rajamäki_Dire_Straits_Tribute@Tradgarn_0138

Totte Rajamäki – Sång, gitarr och keyboard

Började spela som mimare på roliga timman i årskurs 6. Då tändes lågan att starta ett riktigt band. Totte har spelat i många band genom åren, och har även jobbat med att göra egna events tillsammans med Janne och Stefan. Sedan starten av Tribute to Dire Straits har Totte tillsammans med bandet och arrangören Lasse Nilsson fått detta projekt att lyfta till de stora scenerna. Ett bra team som är svårt att slå.
Favoritlåt av Dire Straits: Brothers in arms

 

140726_Dire_Straits_Tribute@Tradgarn_0103Stefan Jonsson – Sologitarr

Startade mitt första band när jag var 11.
Jag hörde Sultans of swing när jag var 12 år gammal och det var starten på ett livslångt förhållande till musik och framför allt gitarren.
Har jobbat mycket med studioinspelningar och TV-inspelningar tillsammans med Ola och Janne.  De senaste åren har det blivit mycket turnerande på konserthus och arenor.
Favoritlåtar: Romeo and Juliet och Telegraph Road som för mig är fullständiga mästerverk.

 

Sven Hammarström_Dire_Straits_Tribute@Tradgarn_0101

Sven Hammarström – Klaviatur och kör

Jag började spela dragspel vid åtta års ålder och sjöng också i barnkör. Pianot blev en naturlig övergång när vi startade vårt första band där jag spelade tillsammans med Janne.
Musiken finns alltid med i livet. Jag har spelat i ett antal olika band, revyer och leder kör.
Jag har ingen speciell favoritlåt. Jag tycker att variationen i Dire Straits musik är väldig inspirerande och intressant och den är alltid rolig att spela.

 

Ola Johansson_Dire_Straits_Tribute@Tradgarn_0104

Ola Johansson – Trummor

Jobbar som slagverk- och medialärare på musikskolan i Skara.
Jag har varit intresserad av musik så länge jag kan minnas. Slog mina första slag på det trumset som mor och far gav mig någonstans i 11-12 års åldern. Sen var det ”kört”!
Har efter detta övat som en tok, spelat i mängder av olika bands, studerat musik, spelat i radio, tv och på olika skivinspelningar.
Första ”mötet” med Dire Straits var plattan Brothers in Arms. Då satta jag direkt igång att planka introt på Money for nothing.
Favoritlåt: Ride across the river.

 

Janne Ståhl_Dire_Straits_Tribute@Tradgarn_0131

Janne Ståhl – Bas och kör

Jag började spela med mitt första band när jag var 10 år tillsammans med Sven Hammarström. Vi fick snabbt mycket speljobb och då vi alla var minderåriga var vi tvungna att ha med en förälder och ett intyg på att vi fick spela efter klockan 22.00! Sen har det varit många roliga speljobb med dansband, Melodifestival, TV såpan Fame Factory, coverband och studioinspelningar.
A Tribute to Dire Straits började som en rolig utmaning som har utvecklat sig till där vi är i dag. Oerhört kul och en fantastisk musik att spela. Tack Mark Knopfler!
Favoritlåt: On every street.

 

Martin Lindkvist_Dire_Straits_Tribute@Tradgarn_0105

Martin Lindqvist – Saxofon, klaviatur, slagverk och kör

Jag började spela saxofon i 10-års åldern i musikskolan i Lidköping. I tonåren spelade jag mycket rock och bluesmusik. Genom åren har jag spelat jazzmusik i mindre grupper och i storband, vilket jag fortfarande gör ibland. Jag har spelat i flera dansband t.e.x Kindbergs, Bengt-Hennings och Anders Engbergs orkester. I perioder jobbar jag mycket i min studio där jag bl.a. spelar in blås till olika produktioner. Till vardags jobbar jag på  kommunala musikskolan i Götene där jag undervisar klarinett, saxofon och slagverk. Det är fantastiskt kul att spela i ” Dire Straits Tribute”  Otroligt varierande musik!